18 godina varao sugrađane: Primao novac za fiktivna zapošljavanja

Policija je podnijela izvještaj banjalučkom tužiteljstvu protiv I. Z. (1972.) iz Banje Luke, osumnjičenog da je 18 godina varao sugrađane i stanovnike općine Gradiška, te protupravno prisvojio oko 216.600 KM.

Neslužbeno, prijavljen je Igor Zrnić, koji se sumnjiči da je od 1998. do srpnja 2016. godine, na području Banje Luke i Gradiške, predstavljajući se kao poznata i utjecajna osoba, dovodio u zabludu oštećene da im može osigurati zaposlenje, dobivanje odgovarajuće stručne spreme, dobivanje kreditnog plasmana, posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, strojeva i druge robe.

On je na osnovu usmenog dogovora od oštećenih uzimao novac, koji je zadržao za sebe, priopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Zrnić je, kako se navodi, najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao s iznajmljenim skupocjenim vozilima i odjeven na način da je ostavljao utisak da se radi o utjecajnoj osobi koja može realizirati dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao.

Prijava protiv ove osobe je rezultat zajedničkih i koordiniranih aktivnosti pripadnika Policijske uprave Banja Luka i Policijske uprave Gradiška, u akciji kodnog naziva “Nalog“.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.