123 novozaraženih u HNŽ-u, u Covid bolnici preminula četiri muškarca – Jabuka.tv

123 novozaraženih u HNŽ-u, u Covid bolnici preminula četiri muškarca

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom posljednja 24 sata preminule su četiri osobe: muškarac iz Širokog Brijega rođen 1955. godine, muškarac iz Mostara rođen 1970. godine, muškarac iz Mostara rođen 1942. godine i muškarac iz Mostara rođen 1957. godine.

Na bolničkom liječenju trenutačno su 72 bolesnika, od kojih su sedam na invazivnoj i četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 11, a otpušteno 12 bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 602 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 123 i to: 93 iz Mostara, osam iz Stoca, pet iz Konjica, šest iz Čapljine, četiri iz Jablanice, četiri iz Čitluka, dvoje iz Prozora-Rame i jedno iz Neuma.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 110 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 3.165 rješenja. Ukupno je izdano 21.813 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.


Koronavirus: Prati najnovije vijesti iz minute u minutu!


(www.jabuka.tv)