12. večeri hrvatskog folklora u Neumu

12.večeri hrvatskog folklora održat će se subotu, 17. kolovoza 2019. na sunčanoj obali hotela Zenit u Neumu s početkom u 20:30 sati.

Svečani defile sudionika manifestacije započinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa.

Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Posjetitelji će imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD “Lindžo” Neum, ženskog vokalnog sastava “Ivančice” s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD “Sveti Marko” Vionica iz Čitluka, FA “Međimurje” iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD “Luke” iz Višića, KUD “Rudine” iz župe Vidoši iz Livna, FA “Lisinski” iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.

Večer hrvatskog folklora “Oj kamenu rodni moj” kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe – Gospe od Zdravlja.

Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

Organizator je HKUD Lindžo Neum, a pod pokroviteljstvom Općine Neum.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.