12-godišnjakinja pobjegla od kuće sa oženjenim muškarcem

Prijedorska policija već tri dana traga za dvanaestogodišnjom djevojčicom M. M. iz Rizvanovića kod Prijedora, koja je u petak pobjegla od kuće.

U CJB Banjaluka je potvrđeno da je nestanak djevojčice istog dana prijavila njena majka Šefika Grgić i da od tada traje intenzivna potraga.

Susjedi vidjele crveni „audi”

U policiji navode da za sada nema nikakvog traga nestaloj devojčici i da se ne zna zbog čega je otišla od kuće niti gdje se mogla uputiti, kao i da u interesu istrage ne mogu otkrivati druge detalje.

Obitelj strahuje da je djevojčica pobjegla od kuće sa starijim muškarcem i da bi mogla postati žrtva trgovine ljudima. Njena majka Šefika ispričala je kroz suze za Press RS da je nedavno u kćerinom telefonu pronašla fotografije na kojima je ona polugola i s nepoznatim muškarcem.

 “Ona ima tek 12 godina i lako ju je zavesti i zavarati. Ko zna kakve namjere ima taj muškarac s njom. Vjerujem da je zbog njega pobjegla od kuće i tko zna gdje je moje dijete sada” priča uplakana Šefika.

Ona dodaje da je kćer posljednji put vidjela u petak ujutro, prije nego što je otišla do Prijedora da ovjeri zdravstvenu knjižicu. M.M je ostala u kući sa šestogodišnjim bratom i ničim nije odavala da bi mogla da pobjegne. Šefika kaže da se kući vratila oko 11 sati i da joj je sin rekao da je M.M. spakirala neku odjeću i otišla do susjede, piše ‘Press’.

Banjalučke ‘Nezavisne novine’ pišu da je neutješna majka isprva sumnjala da je njena kćer postala žrtva muškarca po imenu Petar (31), za kojeg Šefika kaže da je pedofil, a danas je naglasila da je još jedan mladić osumnjičen za nestanak.

“Jedna žena mi je rekla da se moja kćerka udala za nekog mladića s kojim se prije viđala. Dakle, osumnjičena su dva muškarca. Ali, ja ne vjerujem da se udala. Niti jedemo niti pijemo. Sva sam izgrebana i mokra, sad sam kući došla, tražila je. Najgoreg se plašim”, kazala je Grgićeva.

Ističe da je za vezu djevojčice sa izvjesnim Petrom saznala savim slučajno nakon što je u kćerinom mobilnom telefonu otkrila pornografske sadržaje.

“Bila je uslikana polugola. Vidjele su se obnažene grudi moje djevojčice. Bila je u zagrljaju muškarca. Sve sam prijavila policiji”, priča uplakana majka.

Djevojčica, koja je iz kuće pobjegla u petak, čak je uspjela i da dođe do svog telefona, kojeg je Šefika zaključala u sobi, te da izbriše sporne slike.

Petra Keranović, dežurni socijalni radnik u Centru za socijalni rad Prijedor, kaže da ih je o slučaju nestanka djevojčice obavijestila policija.

“Ona je bezbroj puta bježala od kuće. Kada je policija ovaj put pronađe dijete ćemo izuzeti iz obiteljii smjestiti je u prihvatnu stanicu. Dobit će priliku da raste i da se razvija u normalnoj sredini”, kazala je Keranovićeva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.