11 stručnih savjeta kako lakše preživjeti društvenu izolaciju – Jabuka.tv

11 stručnih savjeta kako lakše preživjeti društvenu izolaciju

Da biste prebrodili trenutno stanje, ograničite sami sebi koliko ćete informacija i kakvih dnevno “primati”, okružite se pozitivnim ljudima i čuvajte svoje zdravlje.

1. Reciklirajte informacijsko smeće

Živimo u informacijskom stresu, “instalirajte mentalni antivirus program”, zaštitite se od iskrivljenih, netočnih podataka, izbjegavajte javne medije, ne opterećujte se s raznim brojevima, statistikama, podacima koji su vam nekorisni i nevažni, piše 24sata.hr.

2. Okružite se i zadržite samo vesele i pozitivne ljude

Ne dozvolite postati nečija kanta za emocionalno smeće – ljudi puni ljutnje, gorčine, mrzovoljni, samo vas vuku dolje. Imajte ovo na umu ako ste vi jedan od mrzovoljnih.

3. Nastavite učiti i razvijati se

Sve što u prirodi stagnira, propada – kontinuirano investirajte u svoj intelektualni, socijalni i moralni kapital – vi ste osobna tvrtka i menadžer samom sebi!

4. Uživajte u malim stvarima

Zadržite i održavajte onu dječju radoznalost i čuđenje – svakodnevno iznenadite sebe i druge ljude.

5. Smijte se često, dugo i glasno

Smijte se dok ne ostanete bez daha, ne tražite isprike, već prilike i zarazite druge pozitivnom energijom. Živite sa strašću.

6. Suze se događaju

Samo istinski jaki mogu si dozvoliti biti slabi. Suočite se, podnesite, tugujte i idite dalje jer jedina osoba koja je sa nama cijeli naš život, jesmo mi sami. Nemojte se pripremati za život, živite ga, dok ste živi.

7. Okružite se i činite stvari koje volite

Bilo da je to obitelj, ljubimci, uspomene, muzika, biljke, hobi, sex, bilo što. Ako je “kiselo”, napravite limunadu. Kreirajte okružje koji vas potiče i uveseljava.

8. Njegujte svoje zdravlje

Ako je dobro, sačuvajte ga. Ako je nestabilno, poboljšajte ga. Ako je izvan onoga što možete poboljšati, potražite pomoć. Ne zaboravite, zdravi imaju 1000 želja, bolesni samo jednu.

9. Slušajte svoje emocije – one su znakovi na cesti!

Ne idite na ‘putovanja krivice’. NE idite tamo gdje osjećate krivnju.

10. Kažite ljudima koje volite da ih volite, u svakoj prilici

Nemamo rok trajanja, nikad ne znate hoćete li se sutra probuditi ili vama važna osoba. Hoćete li imati priliku reći ili napraviti nešto što vam je istinski važno, a kasnije će vam biti žao jer ste priliku propustili.

11. Činite dobro, male stvari kojima ćete nekom uveseliti dan

Nazovite nekog koga dugo niste zvali i pitajte kako je i zaželite divan dan… Hvatajte sebe i druge u dobrim stvarima – iskoristite dan!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.