10 tehnoloških youtubera vrijednih gledanja

Iako TikTok i kratki format videozapisa ”žari i pali” još od početka pandemije koronavirusa, YouTube i dalje uživa svoju popularnost.

Mnogi youtuberi počeli su objavljivati isječke i na Shorts, ali većina ih i dalje objavljuje videozapise koji se ne mogu tek tako ”u hodu” pogledati.

Među njima su svakako i tehnološki youtuberi, kojih ima zaista na pretek, pa je Bug.hr za potrebe ovog teksta odlučilo složiti listu od njih deset za koje smatraju da su vrijedni vašeg vremena.

1. Marques Brownlee

Ovu listu otvara Marques Brownlee, tehnološki youtuber koji je već godinama poznat po svojim recenzijama pametnih telefona, ali i testiranjima ostalih gadgeta.

Osim potrošačke elektronike, na njegovom se YouTube kanalu mogu pronaći i videozapisi na temu električnih automobila, jer je i sam vlasnik Teslinog Modela S.

2. Linus Tech Tips

S preko 15 milijuna pretplatnika, Linus Tech Tips jedan je od najpoznatijih tehnoloških kanala na YouTubeu.

Na kanalu Linusa Gabriela Sebastiana, može se pronaći praktički sve vezano uz tehnologiju – od testiranja mobitela i hardvera, pa sve do kupovine igraćih prijenosnih računala s AliExpressa.

3. UrAvgConsumer

Samo prosječan tip koji voli tehnologiju i daje svoje mišljenje o njoj, piše u opisu UrAvgConsumer kanala iza kojeg stoji Judner Aura.

Radi se o youtuberu koji u svojim recenzijama i testiranjima ne ide u ”dubioze”, već pokušava dati iskustvo jednog prosječnog korisnika te se tako približiti publici koja nije možda tehnološki navudrena.

4. MrWhoseTheBoss

Iako youtubera specijaliziranih za recenziranje mobitela ima ”na bacanje”, Arun Maini svakako je jedan od najkreativnijih.

Na njegovom MrWhoseTheBoss kanalu mogu se, među ostalim, pronaći zabavni usporedni testovi najnovijih mobitela te opsežne recenzije koje je zanimljivo gledati čak i ako ni ne razmatrate kupovinu uređaja o kojem je riječ.

5. LGR

Na ovoj listi moralo se naći i nešto za ljubitelje retro tehnologije i starih videoigara.

Iako je riječ o više ”nišnom” kanalu s manjim brojem pretplatnika, Lazy Game Reviews, odnosno LGR, pruža kvalitetan sadržaj za sve one koji se tu i tamo žele prisjetiti tehnologije uz koju su odrasli.

6. Flossy Carter

Iako nema toliko pogleda i pretplatnika kao ranije spomenuti recenzenti mobitela, niti mu videozapisi imaju ”lude” vizualne efekte koji zabavljaju publiku, Flossy Carter odličan je youtuber bez dlake na jeziku.

Njegove recenzije potrošačke elektronike vrlo su ”surove” i iskrene, a cijelom ugođaju doprinosi kvartovski sleng.

7. JerryRigEverything

Za one koje zanimaju ”iznutrice” te izdržljivost mobitela i tableta, tu je Zack Nelson i njegov kanal JerryRigEverything.

Testovi mu možda jesu rigorozni i neki bi rekli nerealistični, ali zahvaljujući njegovom ”čačkanju”, dobro je poznato koje se mobitele može držati u stražnjem džepu, a koje baš i ne.

8. Austin Evans

Austin Evans na YouTubeu je od sad već davne 2009. godine te je kao takav jedan od najprepoznatljivijih tehnoloških youtubera.

Na njegovom se kanalu može pronaći poprilično svestran sadržaj, od komentiranja aktualnih vijesti u tehnološkom svijetu, pa sve do kratkih recenzija ili igranja na najgorim konzolama svih vremena.

9. Unbox Therapy

Kanal Unbox Therapy iza kojeg stoje Lewis George Hilsenteger Jack McCann, jedan je od najpopularnijih na tech YouTube sceni, što dokazuje brojka od 18,2 milijuna pretplatnika u trenutku pisanja ovoga teksta.

Sadržaj je raznovrstan i sve što je trenutno aktualno u svijetu gadgeta i tehnologije, sigurno će se naći na Unbox Therapy kanalu.

10. Zack Freedman

Zack Freedman youtuber je s najmanje pretplatnika na ovoj listi, ali to ne znači da je najmanje vrijedan gledanja.

Na njegovom se kanalu, naime, mogu pronaći razni videozapisi o 3D ispisivanju te je upravo po tome i poznat na tehnološkoj YouTube sceni.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.