10 razloga zašto kupiti Kindle, iako volite “prave” knjige

Iako većina ljudi koji vole čitati knjige vole fizičke knjige, postoji hrpa prednosti e-čitača kao što je Kindle. Mi smo probali praktički sve Amazonove e-čitače i oduševljeni smo istima. Posebice modelom Kindle Paperwhite koji ima fantastičan e-ink ekran, izdržljivu bateriju, pristupačnu cijenu i iznimno ga je lako za nositi u torbi ili ruksaku. Praktički ni ne znate da ga nosite sa sobom, piše PCChip.hr.

Također, mnogi korisnici imaju predrasude o Kindleu i misle da će im nedostajati onaj osjećaj koji imaju kod listanja knjige. Možda i hoće, ali sve ostale pogodnosti su na strani Kindlea. A ima ih barem 10, odnosno mi smo ih toliko pobrojali. O kojim prednostima se radi, čitajte u nastavku teksta.

1) Praktičnost
Jedan od glavnih razloga zašto mi volimo Kindle je njegova jednostavnost i praktičnost. Praktički je idealne veličine za korištenje, iznimno je lagan i možete s njime čitati u mraku. Nadalje, super je i stvar što možete veličinu fonta prilagoditi sebi, pa ako su vam slova mala, možete ih povećati i obrnuto. Uz to, Kindle fantastično izgleda i gušt ga je koristiti.

2) Baterija
Baterija na Kindleu je odlična. Jedno punjenje vam može držati Kindle “živim” 4 do 5 tjedana tako da uopće ne morate razmišljati o redovnom punjenju. Dovoljno ga je da ga jednom mjesečno eventualno spojite na par sati u struju i mirni ste idućih 30-35 dana.

3) Štedi fizičko mjesto
Iako je lijepo na polici imati hrpu knjiga u svojoj kolekciji, Kindle je jako praktičan način da zapravo uštedite mjesto na polici i u sobi. Kindle je veličine manjeg časopisa ili knjige, a u njemu možete držati na tisuće knjiga. Ako i ne želite zatrpavati Kindle knjigama, one su vam uvijek u vašem cloudu na Amazonovim serverima pa ih možete skinuti kad god poželite.

4) Manje opterećuje oči
Za razliku od telefona i tableta, Kindle vam ne šteti očima i jako je ugodno čitati na njemu. e-Ink ekrani vam praktički daju osjećaj kao da čitate s lista papira, odnosno osjećaj je kao da čitate “pravu knjigu”. To posebice vrijedi za već spomenuti Kindle Paperwhite koji je dizajniran da spriječi bilo kakav odsjaj sunca ili svjetla kada ga čitate negdje vani.

5) Odličan za putovanja
Kindle je toliko mali i lagan da je idealan za nositi gdje god da idete. Idete preko vikenda u vikendicu na odmor? Ponesite Kindle. Idete na put i neće vas biti kod kuće 2 tjedna? Nema problema, napunite Kindle i ponesite ga sa sobom. Praktički uvijek uz sebe možete imati cijelu svoju kolekciju knjiga što je iznimno praktično. Uz to, ne morate se više ni brinuti hoće li vam se knjiga oštetiti u koferima dok putujete.

6) Čitajte i u mraku
Ako poželite čitati u mraku ili u neosvijetljenoj prostoriji, a ne želite paliti svjetlo, možete na većini novijih Kindleova upaliti pozadinsko svjetlo i čitati bez ikakvih problema. Također, možete si sami regulirati osvijetljenost kako vam odgovara. Neki vole da jače svijetli, neki manje, no vidljivost je odlična i u mraku.

7) Kindle e-knjige su uglavnom jeftinije
Većina e-knjiga koje smo mi kupovali uglavnom su par dolara jeftinije od fizičkih knjiga. Ako kupujete dosta knjiga, onda ćete tom razlikom u cijeni isplatiti Kindle. Napomenimo još da prilikom kupovine, pošto vam Amazon ne šalje knjige, nemate ni cijenu poštarine koja često iznosi 10-20 dolara ili eura, te vam je knjiga istog trena dostupna za čitanje.

8) Povećajte i unaprijedite svoj vokabular
Kindle ima ugrađen rječnik (New Oxford American Dictionary) kojeg možete koristiti kada dođete do vama nepoznate riječi. Ne znate neku riječ? Nema problema – samo ju označite i iskočit će vam detaljno objašnjenje riječi kakvo možete naći u svim rječnicima. Vrlo zgodan dodatak s kojim ćete unaprijediti svoj vokabular.

9) Pristup besplatnim e-knjigama
Na Amazonu ćete naći i veliku kolekciju knjiga koje su u potpunosti besplatne za vas. Riječ je najčešće o klasičnim knjigama ili knjigama koje su objavili “nepoznati” autori. Možda se ne čini kao pretjerano korisno, ali zapravo jest.
Uz to, prije nego kupite knjigu, možete besplatno pročitati par stranica iste i vidjeti sviđa li vam se ili ne.
Također, kada kupite knjigu i ne sviđa vam se, možete ju vratiti i Amazon će vam kroz par dana vratiti novac koji ste platili za nju. Pokušajte to napraviti s fizičkom knjigom pa ćete vidjeti koliko je to zapravo skupo.

10) Podijelite knjige s prijateljima i obitelji
Ako vaši prijatelji ili članovi obitelji imaju Amazon korisnički račun, možete im posuditi knjigu koju ste kupili i ne morate se brinuti hoće li vam izgubiti knjigu, uništiti je ili vam je zaboraviti vratiti. Kada posudite digitalnu verziju knjige prijateljima, ona im je dostupna jedno određeno vremensko razdoblje. Vrlo korisno i tako možete s prijateljima razmjenjivati knjige i uštedjeti hrpu novca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.