10 najjeftinijih gradova u Europi za turiste

Svi volimo putovati. Ali isto tako volimo i uštedjeti što je više novaca moguće. “Jeftino” nije prva riječ koja nam padne napamet kad odaberemo Europu kao destinaciju, posebice tijekom ljeta. Odabrali smo top 10 europskih najjeftinijih gradova koji garantiraju jednaku količinu zabave kao i oni ponešto skuplji, i još ćete ostati unutar vašeg budžeta.

1. Sofija, Bugarska

Sofiju se smatra jednim od najjeftinijh europskih glavnih gradova i također jednim od najgostoljubivijih gradova što se tiče turista. Hrana, javni prijevoz, smještaj, ulaznice… sve je jeftino. Jedina stvar koja nije jeftina su letovi iz ostalih većih gradova, što je ujedno i razlog zašto Sofija nije toliko popularna turistička destinacija.

2. Češki Krumlov, Češka

Najpopularnija turistička destinacija u državi nakon Praga je nešto manje poznat dragulj koji ne biste smjeli propustiti ako ste u prolazu. Njegova stara jezgra grada, omeđena prekrasnom rijekom, savršeno je očuvana i nije pretrpana turistima. Također, grad je začuđujuće jeftin što se tiče hotela, hrane i pića, pa čak i u samom centru grada.

3. Krakov, Poljska

Poljska je poznata kao jeftina europska destinacija. Drugi najveći grad u Poljskoj privlači tisuće turista svake godine na odmor zahvaljujući gostoljubivim ljudima i odličnim hostelima, barovima i ukusnoj hrani u restoranima koji se drže nižih cijena, kako za domaće tako i za sve ljude koji su došli posjetiti njihov grad i upoznati njihovu kulturu.

4. Budimpešta, Mađarska

Još jedan odličan izbor za putovanje na budžetu je Budimpešta sve dok ne posjećujete tipična mjesta za turiste koji se nalaze uz samu rijeku Dunav. Katedrale, dvorci pa i termalne toplice imaju niske cijene ulaznica. Hrana je jeftina i možete naći štandove s hranom na svakom uglu, no kako biste našli ponešto jeftiniji smještaj, morat ćete tražiti ipak van centra grada.

5. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Glavni grad Bosne i Hercegovine, iako još uvijek u borbi sa posljedicama iz prošlosti i iz perioda ratovanja, ipak uspijeva privući brojne turiste. Muslimanski stari dio grada, ili Baščaršija se nalazi i blizu modernog dijela grada pa možete iskusiti oba svijeta odjednom. Malo je teže doći do grada, ali jednom kad stignete, vidjet ćete otkud sva ta priča o Sarajevu, posebice kad je riječ o njihovoj kuhinji i kulturi.

6. Beograd, Srbija

Beograd je jedan od onih balkanskih gradova koji još uvijek nastoje preurediti svoju infrastrukturu u poslijeratnom periodu, i naravno, privući što više turista. Ipak, glavni grad Srbije će vas zadiviti ljubaznim ljudima, odličnim noćnim životom i slasnom hranom po primamljivim cijenama, i u samom središtu grada.

7. Zagreb, Hrvatska

Popularnost hrvatskog glavnog grada kao turističke destinacije je u stalnom usponu, posebice za vrijeme Adventa. Sami grad ima mnoštvo atrakcija koje vrijedi posjetiti, pa se pobrinite da i ovaj grad uključite u vašu turu. Kušajte hrvatske specijalitete, uživajte u noćnom životu i istražite ovaj prekrasni grad. Također možete posjetiti i Nacionalni park Plitvice udaljen svega 2-3 sata vožnje.

8. Bratislava, Slovačka

Bez obzira na blizinu Beča, Bratislava nije jedna od popularnih stajališta za one u obilasku Europe. Uvelike jeftiniji od Beča, ovaj grad ima ugodnu atmosferu i krasnu povijesnu jezgru zbog koje vrijedi posjetiti grad na dan ili dva. To ćete i sami uvidjeti kad upoznate lokalce koji će vam pokazati najbolja tradicionalna jela i barove.

9. Riga, Latvija

Jeftini hosteli, hrana i javni prijevoz su veliki plus, ali najveći problem je doći do Rige, pošto i nije najbliža osim za one koji rade poveću turu po Europi. Ipak, i dalje je dobar izbor za posjetiti, pogotovo za nekakav odmor preko vikenda, piše Getbybus.com.

10. Ljubljana, Slovenija

Iako Ljubljana nije najposjećenija slovenska destinacija za turiste (najpopularnije je jezero Bled), definitivno mora biti jedno od stajališta na vašoj turi. Ljubljana je lijepo mjesto za odmoriti par dana gdje možete uživati i u starom i u novom dijelu grada koji su odijeljeni rijekom, i također u umjetničkom kvartu Metelkova. Družite se, upoznajte domaće i provedite se kao nikad dosad.

(www.jabuka.tv) 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.