1.500.000 KM za sufinanciranje prijevoza učenika u ŽZH

U utorak je u Širokom Brijegu, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika.

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, gradonačelnik Grada Ljubuški Vedran Markotić, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj te u ime načelnika Općine Posušje Ivanka Arapović Galić, pomoćnica načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Posušje.

Prema ovom Ugovoru, Vlada Županije Zapadnohercegovačke sufinancirat će prijevoz učenika u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 KM.

Iznos sredstava koji će biti dodijeljen općinama i gradovima određen je na temelju broja učenika devetih razreda osnovnih škola u školskoj 2021./2022. godini: Grad Široki Brijeg 275 učenika, Grad Ljubuški 203 učenika, Općina Posušje 201 učenik i Općina Grude 148 učenika.

Slijedom toga, Gradu Široki Brijeg bit će dodijeljena sredstva u iznosu od 499.500,00 KM, Gradu Ljubuški u iznosu od 367.500,00 KM, Općini Posušje u iznosu od 364.500,00 KM te Općini Grude u iznosu od 268.500,00 KM, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • A karte se i dalje plaćaju, pa tko je tu lud?! Ne čudite se kad bude, za 5 do 10 godina, samo po jedno odijeljenje, svakog razreda, tko će više opstat među ovim lešinarima..

  • Ajde neka se javi neki posteni ćaća koji ima dicu u srednjoj i osnovnoj školi i neka otvoreno kaze koliko on placa prijevoz svoje djece uz subvebcije

  • Tko to plaća neg ćaće ali poštene ćaće koje zarađuju svoju plaću ne ratni profiteri I lažni komunistički generali kakva ti je to priča da nije slučajno župan dao svoje pare nego pare svakog poštenog čovika ne političara i ostale bagre kako vas nije stid više se falit vi dali prevoz čuj Vi poštenje svašta ti će!A vidi se i kako autobusi izgledaju i kasne uvik ili ne dođu nikako nikako !Svakom koje nečastan i tko je izaša iz rata bogatiji na tuđoj nesreći sve se vraća sve se plaća ma tko to bio!

  • Evo moje dite vozari u Miškić busom, kartu neplaćam, to je 100%istina.
    Postoji manji problem u vezi presjedanja iz busa u bus ali ditetu i meni to nije smak svita, nekada dođemo po njega nekada stopira (neće da nas nazove to je razlog stopiranja).
    Lipi pozdrav, Bog.

  • Prijevoz učenika u Širokom je besplatan od kad je nastupila korona i to je za pohvalu daj Bože da tako ostane

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.