066 791 770: Ne nasjedajte na SMS prijevare | Jabuka.tv

066 791 770: Ne nasjedajte na SMS prijevare

Nekoliko osoba za portal Jabuka.tv u ponedjeljak 30. siječnja izjavilo je da su oštećene obmanom koju nepoznati korisnik širi SMS porukama.

– U ponedjeljak ujutro primio sam SMS u kojem je pisalo: “Kad stignes dopuni mi 10 maraka na ovaj broj. U romingu sam,nemam vise na racunu, a treba mi. Sutra popodne dolazim,pa se vidimo,zvat cu te…”, rekao nam je jedan Širokobriježanin.

– Isprva sumnjičav, odgovorio sam porukom: “Tko je to?”, na koju sam dobio odgovor: “Ivan je ! Ako mozes molim te dopuni mi na ovaj broj,nema mi ko dopunit sada,tebe se sjetih. Dacu ti sutra pare kada dodjem. Imam jos 3 feninga na racunu.”. Misleći da se radi o poznaniku koji ima rodbine u BiH, nadoplatio sam mu i poslao poruku da javi je li “stiglo”. Naravno – odgovora nije bilo.

Druga osoba iz Mostara imala je još i gore iskustvo. Osim što je nepoznatoj osobi uplatila bon od 10 KM, također misleći da se radi o poznaniku, taj je korisnički broj i zvala, pri čemu su joj “skinuti” svi novci koje je imala na računu.

Broj mobitela kojim se koristi nepoznati prevarant je 066 791 770. Ukoliko dobijete sličnu poruku s ovoga broja, nipošto ne nasjedajte na ovu obmanu.

Prema prvim trima brojevima može se zaključiti da je nepoznati prevarant korisnik m:tel-a.

Iz m:tel-a za portal Jabuka.tv izjavili su da broj nije registriran i da je za blokiranje broja potrebno prijaviti ovaj broj u poslovnici m:tela.

Kako naknadno doznaje portal Jabuka.tv, identične poruke primali su i drugi korisnici, ali s različitih brojeva.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj: