Popisi udžbenika za osnovne škole u Mostaru i ŽZH

udzbenici_2

Svakog rujna roditelji i učenici pune knjižare nabavljajući knjige i pribor, a prva dva tjedna nastave obično proteku u nabavi udžbenika. Posljednjih nekoliko godina pojedine škole objavljuju popise udžbenika u kolovozu kako bi roditelji mogli kupiti knjige na vrijeme.

Naravno, tu su i popularne razmjene udžbenika na kojima brojni učenici i njihovi roditelji pokušavaju povoljnije pronaći knjige koje su im potrebne. Razmjena i nasljeđivanje dolaze u obzir samo ako su u pitanju knjige koje “vrijede” za određenu školu i školsku godinu.

Zanimljivo je da se koriste različite knjige i udžbenici u istoj županiji, pa čak i u istom gradu. Roditelji tako navode da se knjige Prve osnovne škole i Druge osnovne škole iz Širokog Brijega počesto razlikuju, a to sve otežava razmjenu i ponovno korištenje knjiga.

Postoji popis udžbenika na hrvatskom jeziku koji je odobren od strane Vijeća za udžbeničku politiku ŽZH, ali to i dalje ne znači da dvije škole u istoj županiji imaju iste knjige.

Ekipa portala Jabuka.tv potražila je popise po školama kako bi vam omogućili da što prije napravite popis i krenete u razmjenu/kupovinu. Navedene škole su svoje popise objavile na web stranicama, a naši pokušaji da kontaktiramo neke ostale škole bili su bezuspješni.

Sve škole koje svoje popise nisu objavile u online verziji mogu nam ih poslati na [email protected], kako bi ih objavili. Također, sve udruge roditelja i učenika, te škole koje budu organizirale razmjene udžbenika mogu nam ih najavati na navedeni mail ili u inbox naše službene Facebook stranice.

U nastavku donosimo popis udžbenika za nekoliko škola iz ŽZH te iz Mostara:

1. Treća osnovna škola Mostar
2.
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, Mostar
3. Treća osnovna škola Mostar, Područni odjel Polog
4. Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Ljubuški
5. Osnovna škola Marka Marulića, Ljubuški
6. Osnovna škola Kočerin
7. Osnovna škola Tina Ujevića, Vitina.
8. OŠ Ruđera Boškovića Grude

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Što više izdavača, to više love u privatne džepove i efikasnije siromašenje roditelja koji jedva krpaju kraj s krajem, samo naprijed do istrebljenja

  • Samo za Siroki Brijeg nema popisa, bas zalosno. Umjesto da u 6. mjesecu objave popis knjiga, roditelji ne znaju koje su ni u devetom…zalosno…zalosno. Trebali bi roditelji u strajk. Hvala ti Miro i ostali.

Komentiraj: