ŽZH: Županijsko tužiteljstvo ulaže žalbu na presudu ubojici mladića iz Posušja

Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložit će žalbu zbog odluke o kazni za ubojstvo koje je izvršio G. T. (55) iz Posušja, a o žalbi će odlučiti Vrhovni sud Federacije BiH, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Nepravomoćnom presudom Županijskoga suda u Mostaru G. T. osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M. B. iz Posušja.

Presudom suda utvrđeno je da se ubojstvo dogodilo dana 23. srpnja 2016. godine oko 4.30 sati u mjestu Osoje, općina Posušje. Te večeri G. T. došao je u jedan ugostiteljski objekt i u alkoholiziranom stanju s 1,59 g/kg alkohola u krvi ušao u raspravu i svađu s M. B. iz Posušja.

Nakon kraće rasprave, G. T. je zaprijetio da će se vratiti s puškom i da će ih sve “riješiti”, a zatim je napustio ugostiteljski objekt. Nedugo nakon toga došao je do ulaznih vrata ugostiteljskoga objekta noseći sa sobom pušku “Maverick”, pa kada je M.B. krenuo prema ulaznim vratima i došao do praga vrata, u istoga je ispalio dva hica. Od zadobivenih povreda M.B. je preminuo na licu mjesta, rekao je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Optuženom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 23. srpnja 2016. godine pa najdalje do pravomoćnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

Također, od optuženoga je oduzeta puška marke “Maverick” i 8 komada metaka.

Zatražena maksimalna kazna za muškarca koji je ubio mladića u Posušju

(www.jabuka.tv)