ŽZH i HNŽ izvijestili o korona-brojkama

U Covid-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Jablanice rođena 1956. godine (Hercegovačko-neretvanska županija).

Na bolničkom liječenju trenutno su 82 bolesnika, od kojih je 18 na invazivnoj i 7 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testiran je 501 uzorak. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 86: 66 iz Mostara, 5 iz Jablanice, 8 iz Čapljine, 1 iz Stoca i 6 iz Prozor-Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u srijedu su izdali 105 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.278 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 106 osoba, od čega je pet osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 38 novozaraženih osoba od kojih iz Ljubuškog 20 (osam muških i 12 ženskih), Širokog Brijega 12 (pet muških i sedam ženskih), Posušja pet (jedna muška i četiri ženske) te Gruda jedna muška osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavile su se 33 osobe, iz Ljubuškog 13, Gruda osam, Posušja sedam te Širokog Brijega pet osoba.

U samoizolaciji nalazi se 508 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivan je 351 slučaj koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Široki Brijeg – 158
  • Grude – 89
  • Ljubuški – 75
  • Posušje – 29

(www.jabuka.tv)