Zrakoplov s tri osobe srušio se na Braču

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao na južnoj strani otoka Braču, istočno od poteza od uvale Vela Farska prema Pustinji Blaca.

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji su nakon potrage i uz pomoć dronova utvrdili točnu lokaciju pada aviona i mjesto stradavanja posade. U tijeku je akcija spašavanja.

Prema neslužbenim informacijama, preživjelo je svo troje putnika koji su sami i zatražili pomoć, i to šaljući poruke nakon što su izgubili kontrolu nad zrakoplovom.

Dvije osobe su teže ozlijeđene, a jedna lakše, piše Slobodna Dalmacija.

Na Facebooku se oglasila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković koja je objavila detalje o nesreći.

Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona s tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača.

Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja od mogućeg požara. Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije, napisala je gradonačelnica Supetra Ivana Marković na Facebooku.

O nesreći se oglasila i Civilna zaštita.

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split, izvijestili su iz Civilne zaštite.

(www.jabuka.tv)