Zašto svi pričaju o važnosti zimskih guma? 5 glavnih razloga

Sigurno ste primijetili da su jutarnje temperature već blizu nule. To su zimski uvjeti koji zahtijevaju dobre zimske gume.

Nije tajna da će policija “pošteno” kazniti vozača u slučaju da mu vozilo ne posjeduje adekvatnu zimsku opremu. U našim uvjetima, gdje se nađe poneki nedovoljno informiran vozač i još više onih s realnom nemogućnošću da se udovolji svemu što traže sve stroži zakoni, jednostavno je teško očekivati da se sva vozila “kotrljaju” na optimalnim gumama.

Drukčije kazano, hladni zimski uvjeti traže dobre zimske gume, a to – nažalost – često nije slučaj s vozilima na cesti. Zato često vidimo vozila sa starim ljetnim gumama usred prosinca, ali i poneke “lance” u prtljažniku koji su često samo alibi za policiju.

Što su, dakle, glavni razlozi zbog kojih biste definitivno trebali razmisliti o ulogu u četiri kvalitetne zimske gume?

  •  Na temperaturama ispod +7 °C, ljetne gume dramatično gube svojstva prianjanja jer su oblikom i materijalom predviđene za vreli ljetni asfalt. U praksi, to znači da je na ljetnim gumama riskantno voziti hladnim jesenskim jutrima ili noćima, a posebno zimi kada kapljice vode postaju led, a cesta klizalište na kojem možete otklizati u potencijalnu katastrofu.
  • Zimske gume inženjeri su projektirali za najteže zimske uvjete i odlično se ponašaju po hladnoći, snijegu, ledu i kiši.
  • Gume su jedini kontakt između Vašega vozila i ceste i uzalud sav novac svijeta uložen u vozilo i njegove kočnice, opremu i ostalo, ako vozite na ljetnim gumama na temperaturi od -5 °C, posebno ako su te gume već “izvožene”.
  • Potencijalna šteta koja može nastati zbog neodgovarajućih guma, gledajući samo na materijalnu imovinu, daleko premašuje vrijednost novoga seta guma, a ljudske živote i zdravlje da i ne spominjemo.
  • Solidne nove gume su sve dostupnije! Ne zaboravite da je nova zimska guma srednje klase na ledenih -10 °C puno korisnija od prastare ljetne gume.

U akciji koja traje u širokobriješkom Autosalonu M, uz kupljeno vozilo dobit ćete potpuno besplatno set od četiri nove zimske gume, i to iz provjerene njemačke grupacije Continental, čije gume redovito zauzimaju najbolje pozicije u testovima širom svijeta.

U Autosalonu M, uz kupljeno vozilo dobit ćete potpuno besplatno set od četiri nove zimske gume

Uz to, savjetnici Autosalona M za Vas će odabrati optimalnu dimenziju gume koja najbolje odgovara Vašem vozilu i zakazati Vam termin u najopremljenijem servisu za gume, tako da izbjegnete svu gnjavažu oko čekanja i gužvi.

Najbrže kupce nekoga od atraktivnih vozila iz ponude Autosalona M čeka dodatna pogodnost: popust do čak 1.500 KM! 

Prijavite se u nastavku i iskoristite dodatnu pogodnost – popust do čak 1.500KM!

 

Kontaktirajte Autosalon M na +387 63 402 618 (može Viber i Whatsapp), javite se mailom na [email protected], ili uživajte u razgledavanju na asm.ba.

*promo članak