Zaštita ruža i balkonskog cvijeća od bolesti i štetnika

Ruže, kao i balkonsko cvijeće su kao malo koje vrste ukrasnog bilja i cvijeća podložne napadu velikog broja štetnika tako da u pojedinim godinama proizvođači ali i hobisti često puta ostaju razočarani njihovim izgledom.

Od početka mjeseca lipnja pa sve do kraja ljeta, potrebno je barem dvaput mjesečno provoditi preventivne mjere zaštite ruža i balkonskog cvijeća protiv različitih uzročnika biljnih bolesti kao što su: pepelnica, hrđa i siva plijesan, te štetnih kukaca kao što su lisne uši, grinje, različiti kornjaš i dr. štetnici.

Pepelnica i hrđa su posebno izražene u suhim i toplim razdobljima s povišenom vlagom zraka. Manifestiraju se uvijanjem i sušenjem lišća pa cvijeće brzo gubi lijepi dekorativni izgled. Što se tiče štetnika najveći problem pričinjavaju lisne uši i grinje, koje je potrebno suzbijati čim se primijete jer se u protivnom vrlo brzo namnože i u kratko vrijeme unište cijelu biljku.

Za zaštitu ruža i balkonskog cvijeća preporučujemo Bio Garden pripravke a za sve detaljnije informacije kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.

(www.jabuka.tv)