Zaštita kućnih ljubimaca od krpelja

Topliji dani su doba su godine, kada kućni ljubimici najviše vremena provode u prirodi, gdje su izloženi raznim nametnicima, koji ako se ne otklone na vrijeme mogu značajnije ugroziti zdravstveno stanje ljubimaca.

Najznačajniji su svakako krpelji- opasne parazitske grinje koje se dolaskom toplog i vlažnog vremena aktiviraju. Uglavnom nastanjuju visoku travu, grmlje, šipražje ili pukotine u zidovima.
Prolaskom kroz takva područja dolazi do naseljavanja krpelja na kožu kućnih ljubimaca. Isto tako, neadekvatnim održavanjem nastambi za životinje može doći do zaraze.

Krpelji s ljubimaca se mogu ukloniti mehanički (četkanjem ili posebnim pincetama) ili uz uporabu različitih farmakoloških pripravaka.
Od farmakoloških pripravaka koriste se namjenski insekticidni sprejevi protiv krpelja, zatim Friend bio antiparazitne ogrlice i bio antiparazitne ampule na bazi aromatičnih ulja koji su se pokazali izuzetno učinkoviti te Friend antiparazitni šampon.

Friend antiparazitni asortiman štiti vašeg kućnog ljubimca od nametnika ( buha, krpelja i komaraca ) i do 4 mjeseca.

Za zaštitu kućica, kaveza, košara i transportera tu je Friend antiparazitni sprej koji pruža dugotrajnu zaštitu i ugodnog je mirisa.

Za sve ostale informacija o zaštiti kućnih ljubimaca od krpelja kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.

(www.jabuka.tv)