Zagreb: Sedam državljana BiH otrovalo se plinom, preminuo 57-godišnjak – Jabuka.tv

Zagreb: Sedam državljana BiH otrovalo se plinom, preminuo 57-godišnjak

Sedmero državljana BiH otrovalo se plinom u kući u zagrebačkom naselju Resnik.

Nažalost jedan muškarac je preminuo. Podsjetimo, JVP Grada Zagreba je noćas oko 23:45 sati zaprimila poziv policije za pomoć oko otvaranja stana s pretpostavkom da se radi o curenju plina.

Kako je izvijestila zagrebačka policija jučer oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42,33,26,24,22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice, javlja HRT.

Očevid će se nastaviti danas.

Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi očevid nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Zagrebačka policija naknadno je objavila detalje trovanja monoksidom sedmero državljana Bosne i Hercegovine, utvrđeno je kako je riječ o radnicima. Preminuo je radnik (57), ostala šestorica su u bolnici. Najstariji ima 42 godine, najmlađi 21, javljaju 24. sata.

Došli su pod rotirkama. Ljudi su bili omamljeni, bilo je u pola noći. Nismo uspjeli vidjeti sve. Tu su živjeli neki radnici, ali koji točno i za koga ne znamo. Bilo je jako puno policije, rekli su jutros susjedi u Resniku o masovnom trovanju radnika.

JVP Grada Zagreba je oko 23;45 sati zaprimila poziv PU Zagrebačke za pomoć oko otvaranja stana na lokaciji Resnik u Zagrebu.

Nakon što su izašli na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera.

Vlasnik kuće Marijan Kukas je rekao da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj tvrtki, a da su otrovani radnici koji su stigli jučer.

Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti očevid pa će točno znati, rekao je Marijan za 24sata.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

(www.jabuka.tv)