Za Gabrijelu Krstić iz Mostara prikupljeno 1,3 milijuna kuna

Do 1. prosinca za djevojčicu Gabrijelu Krstić iz Mostara, koja je tragično ostala bez roditelja i brata, prikupljeno je ukupno 1.340.556,72 kuna.

Informaciju je u utorak objavio portal Index.hr koji je pokrenuo akciju “Index želja: Budimo sad svi Gabrijelina obitelj” kojom su željeli Gabrijeli olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti nakon što je u prometnoj nesreći ostala bez roditelja i brata.

Do 1. prosinca za Gabrijelu su prikupili ukupno 1.340.556,72 kuna (1.259.866,73 HRK + 10.358,03 EUR + 500,00 SEK + 15,00 CHF + 150,00 USD).

Za vrijeme trajanja akcije uplaćene su 6.092 pojedinačne donacije od čega su 6.003 uplate fizičkih osoba te 89 uplata pravnih osoba. Najniža pojedinačna donacija iznosila je jednu kunu, a najveća 50.000 kuna, dok prosječan iznos donacije iznosi 220,05 kuna, izvijestila je Solidarna u završnom izvještaju akcije.

Gabrijela ima bake i djedove koji je vole, ali oni sami ne mogu biti jamstvo bezbrižnog odrastanja, kvalitetnog obrazovanja i samostalnog iskoraka u život nakon punoljetnosti. Zato će, sukladno dogovoru s njima, dio prikupljenog novca biti isplaćen na Gabrijelin račun dok će drugi dio novca biti uplaćen u fond kako bi mu u narednih 15 godina vrijednost rasla da si Gabrijela tada uplati studij po svojoj želji ili uloži novac u ono u što će željeti.

Gabrijela je 3-godišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara. Ona se s majkom, ocem i bratom vraćala s izleta kada se u njihov Renault Scenic izravno zabio Mate Primorac, koji se svojim BMW-om utrkivao s Milom Dokom u Mercedesu.

Njezini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici s ozljedama opasnim po život. Srećom, liječnici su joj spasili život, a Index je odlučio, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bi Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji i pomogli Gabrijeli. O svim daljnjim koracima objavit ćemo članak uskoro, navodi Index.

Napomene oko akcije

  • Index tijekom prikupljanja novca nije novac držao na svojim računima, već se novac nalazi na računu Zaklade Solidarna, a potom će dio biti proslijeđen na Gabrijelin račun te će njime upravljati Gabrijelini skrbnici, dok će drugi dio biti uložen u investicijski fond, a čitav iznos će Gabrijeli biti na raspolaganju nakon 18. rođendana
  • Index za svoj angažman u akciji uzima 0.0 % prikupljenih sredstava
  • Index je za Gabrijelu donirao 50.000 kuna
  • Zaklada Solidarna za pokrivanje osnovnih troškova provedbe akcije uzima 5% prikupljenih sredstava. Troškovi koji se pokrivaju: bankovne naknade, financijsko praćenje akcije, ugovaranje, komunikacija s donatorima i ugovaranje donacija, izvještavanje javnosti, izvještavanje prema javnim tijelima (Gradski ured za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo financija, FINA) i dr.

(www.jabuka.tv)