Vrlički bankar priznao krivnju, nagađa se da je imao pomagača iz Širokog Brijega

Čini se da je bankar iz Vrlike u kratkoj obrani koju je iznio pred tužiteljima priznao što je napravio s novcem s kojim je pobjegao prije gotovo dva tjedna.

Milijuni koje je Srđan Djaković, šef poslovnice OTP banke u Vrlici, ponio sa sobom u BiH poslužili su mu da plati dugove, proizlazi iz njegove obrane koju je dao na ispitivanju u policiji i Državnom odvjetništvu, javlja Dalmatinski portal

Djaković nije bio od prevelike priče. Priznao je djelo i kazao tek jednu rečenicu obrane. Na pitanja nije htio odgovarati.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu traži od suca istrage da ga pritvori, i to čak po tri osnove, opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Djaković, naime, još uvijek nije dobio otkaz u OTP banci. 

Prije deset dana nestao je s gotovo 11 i pol milijuna kuna. Da novac nedostaje, otkrilo se tek početkom prošlog tjedna. Djaković je pobjegao u BiH, signal mobitela lociran mu je kod Goražda, a danas je bez problema prošao granicu i predao se u sjedištu splitske policije.

Slobodna Dalmacija je javila kako je Djakoviću u bijegu pomogao 45-godišnji J. B. iz Širokog Brijega (bivši pripadnik Tutine Kažnjeničke bojne) koji ga je svojim vozilom i odveo u BiH. Djaković je u BiH ušao preko graničnog prijelaza Vinjani Donji. 

Djaković je, kako je poznato, nestao s 11,4 milijuna kuna koje je uzeo iz banke. I dalje se traga za 8,9 milijuna kuna.

Mnogim pravnim ekspertima nije jasno zašto se ovim slučajem bavi Općinsko, a ne Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Srđan se sumnjiči za sada za kazneno djelo pronevjere za koje je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora. Drugi tvrde da je ovdje riječ o klasičnom djelu zlouporabe položaja, a zato je zapriječena kazna do 12 godina zatvora.

(www.jabuka.tv)