Vraća se kultni horor serijal, trailer ledi krv u žilama

Kultna horor franšiza, već 30 godina jednako omiljeni i utjecajni Evil Dead vraća se ove godine s novim nastavkom koji u kina stiže u travnju, a na oduševljenje fanova objavljen je prvi teaser i trailer.

Riječ je o serijalu filmova čiji je prvi nastavak 1981. godine lansirao karijere redatelja Sama Raimija i glumca Brucea Campbella, a snimljen je za samo 375.000 dolara. U kinima je zaradio preko 30 milijuna dolara te pokupio hvalospjeve kritike.

Raimi je otad s Campbellom u ulozi ikoničkog junaka Asha Williamsa snimio još dva filma i nedavno- televizijsku seriju Ash vs Evil Dead.

Evil Dead 2, koji se danas smatra jednom od najboljih horor komedija u povijesti, u kina je pak stigao 1987. godine i odmah je skupio vojsku odanih fanova, a pet godina kasnije snimljen je i treći dio Army Of Darkness.

Premisa čitavog serijala vrti se oko drevnog sumeranskog teksta Necronomicon Ex-Mortisa, odnosno verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju punu demona.

Originalna trilogija hvaljena je zbog frenetične Raimijeve režije, energične glume Brucea Campbella i uvrnutog crnog humora (scena s napadom odrezane šake u dvojci primjerice, spada u filmske anale).

Franšiza je oživljena 2013. godine filmom Fedea Alvareza koji je na budžetu od 20 milijuna u svijetu zaradio preko 100, a puno važnije i kritika ga je hvalila kao jedan od rijetkih reboota koji su vrijedili snimanja. Četvorka se odrekla crnog humora, a po prvi put u serijalu, u njoj nema ni Campbella, ali očito lukrativni serijal sada vraća petim nastavkom.

Redatelj i scenarist je Lee Cronin, nova zvijezda horora, a u filmu koji u kina stiže 21. travnja glume Alyssa Sutherland, Lily Sullivan i Morgan Davies. Raimi nije uključen u njegovo snimanje.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • PR

Ataco raspisao natječaj za posao

ATACO d.o.o. Mostar raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Voditelj robne marke m/ž Mjesto rada:…

7 minuta prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Nastavljena akcija čišćenja i uređenja bunkera

[gallery ids="683097,683095,683098,683094,683096,683099,683100,683101"] U sklopu projekta „Široki stvara“ članovi Udruge Korektiv nastavili su s akcijom čišćenja…

16 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Sudjelujte na 27. mini maratonu „Polog-Široki Brijeg”

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u utorak, 7. svibnja…

31 minuta prije
  • Vijesti

Obilježavanje Dana širokobrijeških branitelja

Dan širokobrijeških branitelja i 33. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA koji se održavaju u sklopu…

45 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Martin Erlić: Kad sam se rodio, moji su živjeli u štali

Martin Erlić (26) prije dvije godine nametnuo se Zlatku Daliću i od tada je konstantno…

1 sat prije
  • Vijesti

Na Koridoru Vc aktivno osam gradilišta s blizu 2.000 radnika

Na izgradnji Koridora Vc trenutno je aktivno osam gradilišta, na kojima je angažirano blizu 2.000…

2 sata prije