Više spasilaca sudjelovalo u potrazi za mladićem koji se utopio u jezeru u Drinovcima

Iz Civilne zaštite ŽZH javljaju kako je više spasilaca sudjelovalo u potrazi za mladićem koji je otišao na ribolov na jezero Stimančica u Drinovcima i kasnije se u njemu utopio.

U četvrtak u popodnevnim satima trajala je potraga za mladićem G.M. (24) koji je otišao u ribolov nakon čega je nestao na jezeru Kostimančica u Drinovcima.

U potrazi su sudjelovali pripadnici PU Grude, GSS-a Grude (4 pripadnika), GSS-a Široki Brijeg (4 pripadnika), ŠREK ̋Vidra ̋(2 ronioca) kao i mnogi mještani i poznanici.

Na žalost potraga i akcija je opozvana, pronalaskom tijela mladića koji se utopio u jezeru.

Mladić u Drinovcima otišao na pecanje pa se utopio u jezeru

Isti dan u vremenu od 15:30 do 16:00 sati, ljubuški vatrogasci (3 vatrogasca s 1 vozilom) su gasili požar na lokalitetu Plantaža. Gorjela trava. Opožarena je manja površina.

U Posušju su u četvrtak vremenu od 11:30 do 12:00 sati i od 14:00 do 14:20 sati, posuški vatrogasci (3 vatrogasca s 1 vozilom) sudjelovali u pokaznoj vježbi evakuacije i gašenja početnog požara u Srednjoj strukovnoj školi i Gimnaziji Posušje, koju je organizirala Uprava Civilne zaštite ŽZH.

Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d. d. Mostar) doznajemo da je elektroopskrba uredna, ali planirana su određena manja isključenja struje u Širokom Brijegu, Ljubuškom i Grudama.

Planirana isključenja struje za danas:

  • Poslovnica Elektro Široki Brijeg
    TS 35/20/10 kV Kočerin (naselja: Kočerin, Potkraj, Ivankovića Dolac, Kolobarića Dolac, Martinovića Dolac, Podvranić, Rujan, Police, Privalj, Dužice, Ljubotići-Dubrava, TS Chemocomerce i TS Ivanković) povremena isključenja08:00 – 10:30 sati,
  • Poslovnica Elektro Ljubuški
    DV 10 kV Cerno (naselja: Miletina) 07:50 – 15:00 sati,
  • Poslovnica Elektro Grude
    KO 10 kV Asvaltna Baza ( trafostanice: Asvaltna Baza, Kamenolom i GZ Pogana Vlaka 1 i 2) 12:00 – 14:00 sati.

(www.jabuka.tv)