Uvijek sa srcem uz filmsku umjetnost: Podravka podupire 20. Mediteran film festival

Podravka ove godine podržava 20. po redu Mediteran film festival koji će se održati u Širokom Brijegu od 21. do 24. kolovoza.

Mediteran film festival najstariji je festival dokumentarnog filma u regiji, a u službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova: deset u konkurenciji dugometražnog i deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca.

MFF jedan je od rijetkih festivala koji novčano nagrađuje pobjednike festivala, te ih na taj način podupire u ostvarivanju novih filmskih projekata. U tome im se ove godine pridružila Podravka koja je pokrovitelj jedne od tri glavne nagrade. Dobitnika/e nagrade odabrati će šestočlani stručni žiri u kategoriji dugometražnoga dokumentarnog filma.

Ove godine kolovoz za Podravku prolazi u znaku sedme umjetnosti, obzirom da smo osim dugoga i uspješnoga partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom započeli i ovo sa Mediteran film festivalom. Uvijek nam je  zadovoljstvo pružiti potporu kulturnim i zabavnim manifestacijama, a posebice onima koje imaju i edukativni karakter. Mediteran film festival je zaista savršena kombinacija svega navedenoga i stoga smo odlučili sudjelovati kroz osiguranje novčane nagrade MFF Projektor “Grand Prix” u kategoriji dugometražnoga dokumentarnog filma“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke BiH.

Dodala da je Podravka ove godine pripremila zabavu za najmlađe posjetitelje festivala uz medvjedića Lina i slatke degustacije, tijekom MFF Foraprograma, odnosno dječjega programa.

U okviru samoga MFF-a organizira se desetodnevna škola Filmske kulture s relevantnim predavačima. Svake godine u MFF radionici nastane kratki dokumentarni film koji se prikaže na zatvaranju festivala. Ove godine će u školi sudjelovati 40-ak djevojaka i mladića iz SAD-a, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Mediteran film festival je, po riječima organizatora, fokusiran kako na razvoj kulture i umjetnosti tako i na potporu razvoju kulturnog turizma u Hercegovini. U sklopu turističkog dijela programa organiziraju se obilasci najzanimljivijih mjesta u Hercegovini koja mogu poslužiti kao lokacije za snimanje filmova.

Podravka BiH, u okviru svoje strategije društveno odgovornoga poslovanja u BiH već desetljećima podupire događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture, kako lokalno, tako i globalno što posljedično pozitivno utječe na razvoj gospodarstva kroz razvoj turizma u zemlji.

*PR članak