Uspješno završena NetWork 9 konferencija u Neumu

Na NetWork 9 konferenciji su se mogle saznati posljednje informacije iz svijeta razvoja umjetne inteligencije i drugih IT tehnologija. Neum je ponovno bio mjesto susreta najutjecajnijih bh. i regionalnih IT stručnjaka iz privatnog i javnog sektora.

U 80 predavanja raspoređenih tijkom tri dana konferencije, sudionici su imali priliku slišati  o najvećim dostignućima koja pokreću globalne ekonomije i društva. Na Business Dayu podijeljena su iskustva nekih od vodećih bh. kompanija, te su održane zanimljive radionice namijenjene IT stručnjacima.

Sudionici su također imali priliku uživati u produktivnoj panel diskusiji u organizaciji kompanije Mistral Technologies o tome šta je aktuelno u DevOps svijetu uz učešće predavača sa NetWork 9 konferencije.

Ženama u IT sektoru je ove godine posvećena posebna pažnja i predstavljene su istaknute i uspješne stručnjakinje koje dolaze iz lokalnih i regionalnih kompanija. U sklopu trećeg dana je prezentiran i projekt IT Girls podržan od strane UNICEF-a, koji se u BiH zalaže za rodnu ravnopravnost žena u IT-u.

Ženama u IT sektoru je ove godine posvećena posebna pažnja

NetWork 9 konferencija je na jednom mjestu okupila 1100 ljudi iz sfera informacionih tehnologija, biznisa, akademske zajednice i javnih institucija koji su iskoristili priliku za poslovne susrete i razmjenu znanja.

Ocjenu NetWork 9 konferencije je dao Enis Šahinović iz Microsofta, zadužen za program ovogodišnje konferencije:

NetWork konferencija je i ove godine zabilježila rast broja sudionika i predavača, no bitnije od toga je svakako iskazano zadovoljstvo svih sudionika konferencije ponuđenim sadržajem i prilikom za ostvarivanje poslovnih susreta s lokalnim partnerima, IT stručnjacima i predstavnicima nekih od najvećih bh. kompanija.

S programom, odnosno temama NetWork konferencije kao što su umjetna inteligencija i poboljšanje sigurnosti IT infrastrukture, identiteta i podataka, svake godine ukazujemo na globalne trendove i rješenja koja se mogu primijeniti u javnom i komercijalnom sektoru, sa željom da se već do naredne godine neka od predstavljenih rješenja implementiraju i u Bosni i Hercegovini.

Digitalna transformacija kao pojam ne znači ništa ako je ne prati uvođenje digitalnih identiteta građana i pravnih lica, e-potpisa, certifikata ili e-pečata, uz razmjenu podataka među institucijama, a što je uz postojanje dobre volje i svijesti za potrebom implementacije takvih rješenja moguće realizovati uz podršku dostupnih tehnoloških rješanja i Microsoft partnera.

NetWork konferencija svake godine bilježi rast broja sudionika i predavača

Izjava direktora sadržaja devete NetWork konferencije je ujedno i zaključak s kojim su se složile sve kompanije koje su podržale ovaj događaj, a to je potreba da se u Bosni i Hercegovini uhvati korak s digitalnom transformacijom tržišta i društva i pokaže da ova zemlja posjeduje stručnjake koji su to sposobni provesti.

Sve informacije o NetWork 9 konferenciji koja se održala pod sloganom “Connecting the Dots” dostupne su na službenoj  web stranici konferencije.

Novosti o konferenciji NetWork 9 dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.
#NetworkBiH i #ConnectingTheDots

*PR članak