Uspješno završena konferencija ”Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu”

Deveta Međunarodna znanstveno-stručna konferencija ”Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu” uspješno je završena u Sarajevu.

Konferencija je okupila veliki broj posjetitelja tijekom dva dana trajanja događaja.

Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka te je na jednom mjestu komunicirala struka i znanost, iznosila stavove, mišljenja i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne suradnje.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati sudionicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unaprijeđenja poslova. Znanstveno-stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i znanost.

Konferencija je trajala dva dana te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel rasprava gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, s naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete i sustave koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzori kompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus. Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, LLumar BH, te kompanija Delux.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., ovog puta u suradnji s Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu. Konferencija se održala 3. i 4. ožujka 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Zaključci koji su doneseni bit će poslani vladinim institucijama na razmatranje te će isti biti začetak zajedničke suradnje Univerziteta i gospodarskog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

(www.jabuka.tv)