Uskoro završetak suđenja Oliveru Knezoviću

Početkom studenog na Županijskom sudu u Splitu održana je rasprava u slučaju starom 12 godinu, a u kojem se od 2015. godine sudi Širokobriježaninu Oliveru Knezoviću zbog pokušaja ubojstva i sveopće radnje.

Riječ je o navijačkim neredima koji su se 4. listopada 2009. godine dogodili kod stadiona Pecara u Širokom Brijegu, a u kojem je poginuo pripadnik sarajevskih ”Hordi zla” Vedran Puljić.

Knezoviću se u početku sudilo za ubojstvo Sarajlije i još šest pokušaja ubojstva, no sredinom rujna 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo izmijenilo je otpužnicu te se Knezoviću sudi za pokušaj ubojstva i općeopasne radnje, a ne za ubojstvo Puljića. Širokobriježanin je rekao da razumije optužnicu te da se ne smatra krivim.

Do promjene optužnice došlo je zbog nalaza vještaka Vojina Maštruka iz Centra za forenzička ispitivanja ”Ivan Vučetić” koji je 3D rekonstrukcijom na Pecari 16. studenoga 2016. godine dokazao da Knezovićev hitac nije mogao pogoditi Puljića te ga time praktički oslobodio optužnice za ubojstvo.

Po izmijenjenoj optužnici, Knezović je oduzeo službeni pištolj Glock policajcu Draganu Vujeviću te je ispalio najmanje deset hitaca “pristajući najmanje jednog navijača lišiti života te ujedno ugroziti život i zdravlje drugih građana i policajaca koji su se tamo nalazili, ali nije utvrđeno da je ikoga pogodio…“.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, suđenje bi moglo završiti početkom sljedeće godine s obzirom da je nova rasprava na Županijskom sudu u Splitu zakazana za 10. siječnja 2022. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)