UNO BiH u Mostaru oduzela automobile i dijelove vrijedne 160.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva ”Auto-otpad 2022” na nekoliko lokacija oduzeli su rabljena vozila i ostale auto dijelova u vrijednosti od oko 160.000 KM.

Na području Regionalnog centra Mostar, ovlaštene službene osobe UNO, proveli su operativnu akciju kodnog naziva ”Auto-otpad 2022” s ciljem kontrole prometa i podrijetla strane robe u poslovnim subjektima.

Predmet operativne aktivnosti bili su auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru.

Tijekom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz sudjelovanje skupina za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na osam lokacija.

Foto: UNO BiH

Tom prilikom su na šest lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 rabljenih putničkih motornih voyila i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom podrijetlu.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinitelja istih će biti provedeni postupci u skladu s važećim prekršajnim zakonodavstvom, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Foto: UNO BiH

(www.jabuka.tv)