UNO BiH oduzela laptope, mobitele, pametne satove, cigarete i duhan vrijedne oko 115.000 KM – Jabuka.tv

UNO BiH oduzela laptope, mobitele, pametne satove, cigarete i duhan vrijedne oko 115.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH proveli su dvije odvojene akcije na području Gradiške i Banja Luke. Tom prilikom privremeno su oduzeli novu tehničku opremu kao i duhanske prerađevine.

Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 115.000 KM.

Na području grada Gradiška u mjestu Dubrave ovlaštena službene osobe UNO – Skupine za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su izvršila operativne aktivnosti i privremeno su oduzeli nova prijenosna računala, pametne satove i mobilne telefone raznih robnih marki (Apple, Samsung i dr.) stranog podrijetla bez dokumentacije o provedenom carinskom postupku u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi cca 18.000 KM. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

U drugoj operativnoj aktivnosti provedenoj po obavještajnim podacima na području grada Banja Luka, izvršen je pretres zbog sumnje u nelegalno prometovanje trošarinskih proizvoda. Tom prilikom pronađeno je: 2.750 kutija ručno punjenih cigareta, 140 kutija drugih cigareta raznih robnih marki i oko 493 kilograma rezanog duhvana neobilježenog trošarinskim markicama koje izdaje UNO, kao i drugi predmeti namijenjenih za ručno punjenje cigareta (50.000 komada filtera s ovojnicom i mašinice za ručno punjenje cigareta).

Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na iznos od cca 96.500 KM. Protiv počinitelja nezakonitih radnji bit će podnesen izvještaj nadležnom Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)