Uhićeno nekoliko osoba zbog napada u Stocu

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) potvrdilo je da je tijekom utorka policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNŽ-a s 9. travnja 2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Također, utvrđeno je tko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s kritičnim događajem, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Dodaje se kako se MUP i Tužiteljstvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinitelja.

Stolac: Desetak osoba palicama i bakljama nasrnulo na četiri mladića

Podsjećamo, prema policijskim navodima, napad se dogodio u noći sa subote na nedjelju, oko ponoći, kada je skupina od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M.A. (2004.) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M.A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je liječnička pomoć ukazana u Županijskog bolnici ”Dr. Safet Mujić” i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Stolac: Građani izlaze na prosvjednu šetnju

(Fena)