Uhićena 31 osoba zbog namještanja prometnih nesreća

U velikoj policijskoj akciji uhićena je 31 osoba zbog sumnje da su namještali prometne nesreće.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo pod izravnim nadzorom postupajućih tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo provode akciju kodnog naziva “Kontakt” koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju više kaznenih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne skupine, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Županije Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Županije Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno Trebinja.

Akcija Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo provodi se u suradnji s kolegama iz Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a ŽS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredijeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protuzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Do sada je u službene prostorije privedena ukupno 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽS.

Nad njima se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Tužiteljstva ŽS poduzimaju daljnje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih kaznenih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo.

(www.jabuka.tv)