Ubojici livanjskog profesora produžen pritvor – Jabuka.tv

Ubojici livanjskog profesora produžen pritvor

Sudac Županijskog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog županjskog tužitelja, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, općina Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u mirovini Stipu Perkovića.

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. ožujka ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja kaznenog djela, posljedica i uznemirenja građana, javlja Avaz.

Tužiteljstvo Nicu sada tereti za teži oblik ubojstva počinjenog iz koristoljublja, za što je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. prosinca prošle godine oko 15:05 sati u Livnu iza klaonice “Kaselj”, uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo.

Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, želeći to učiniti kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom, navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim Mercedesom.

Ajnur Nico u Livnu prosjačio je sjedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u gepek profesorovog Mercedesa, kojim je pobjegao prema Zenici.

Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kafiću. Sva trojica su uhićena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Nico počinio zločin.

(www.jabuka.tv)