U ŽZH nema novozaraženih, preminule dvije osobe, u HNŽ-u 63 nova slučaja te dvoje preminulih – Jabuka.tv

U ŽZH nema novozaraženih, preminule dvije osobe, u HNŽ-u 63 nova slučaja te dvoje preminulih

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke nije bilo novih slučajeva koronavirusa, a testirano je šest osoba (2 retesta) dok su preminule dvije osobe.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar od Covid-19 preminule su dvije muške osobe, iz Posušja 1970. godište te iz Širokog Brijega 1935. godište, priopćio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

Od koronavirusa oporavile su se dvije osobe iz Širokog Brijega.

U samoizolaciji nalaze se 134 osobe, dok je 20 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području ŽZH aktivno je 87 slučajeva koronavirusa od čega 31 u Širokom Brijegu, 22 u Posušju, 20 u Ljubuškom te 14 u Grudama.

U protekla 72 sata (petak, subota i nedjelja) na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 63 novozaraženih, a u SKB Mostar je testirano 890 uzoraka. Najviše novih slučajeva zabilježeno je u Mostaru – 42. U Prozor-Rami ih je 10, u Jablanici četiri, u Čapljini tri, u Konjicu dva te po jedan u Čitluku i Neumu.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar tijekom vikenda preminule su tri osobe i to muškarac iz Mostara rođen 1935. godine, muškarac iz Čapljine rođen 1946. godine te već gore spomenuti muškarac iz Širokog Brijega rođen 1935. godine, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Na bolničkom liječenju trenutno su 52 bolesnika, od kojih je deset na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 17, a otpušteno pet pacijenata.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 24.493 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1.273 rješenja.

(www.jabuka.tv)