U Zadru napadnut tim hitne pomoći: Liječnik dobio više udaraca u glavu

U jutarnjim satima u nedjelju, 5. svibnja napadnut je djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Zadar.

Na povratku s intervencije djelatnici Zavoda zaustavili su se u pekarni Stanovi gdje je nepoznata osoba počela verbalno napadati vozača tima.

Liječnik je stao u obranu kolege, na što je napadač počeo s fizičkim napadom na liječnika. Zadao mu je više udaraca rukom u glavu, bacio ga na pod i više puta udario.

Uz pomoć svih prisutnih, napadača su tek nakon nekoliko minuta uspjeli obuzdati.

Sve je počelo nakon što je napadač počeo prigovarati djelatnicima Hitne zbog načina na koji su parkirali vozilo, riječima “što vi mislite tko ste, zauzeli ste cijeli ulaz u pekaru”. Na prigovorima se nije zaustavio, nego je još  krenuo i u fizički napad.

Odmah je obaviještena zadarska policija, no do dolaska djelatnika MUP-a napadač je napustio mjesto događaja, a policija je napravila zapisnik.

Kako doznaje portal Zadarski.hr od PU zadarske, u tijeku je obrada događaja i intenzivno se radi na otkriću počinitelja, nepoznate muške osobe koja je napala djelatnike Hitne.

Liječnik Zavoda za hitnu medicinu nalazi se na bolovanju, te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede, potvrdio je ravnatelj zadarskog zavoda, dr. Predrag Orlović.

(www.jabuka.tv)