U teškoj prometnoj nesreći u Posušju smrtno stradao dvadesetogodišnjak

U subotu u 11:00 sati, na magistralnoj cesti M6.1 u Vukovarskoj ulici (južna posuška obilaznica) dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a još jedna je zadobila teške tjelesne ozljede, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Posušje, a izvršenim očevidom utvrđeno je sljedeće:

U navedeno vrijeme iz smjera Tomislavgrada u smjeru Širokog Brijega, kretao se bus marke Iveco, bh. reg. oznaka, kojim je upravljao N.N. (1972. godište) iz Mostara, dok se iz suprotnog smjera kretao motocikl na kome su se nalazili T.B. (1994.) i D.B. (1998.) oba iz Osoja, Općina Posušje.

Očevidom je utvrđeno da je vozač busa skretao ulijevo čime je oduzeo prednost prolaska motociklu. Došlo je do kontakta između momotickla i busa pri čemu je T.B.  zadobio po život opasne ozljede od kojih je ubrzo i podlegao dok je D.B. zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Posušje prevezen u SKB Mostar gdje je hospitaliziran. Oba putnika motocikla imali su zaštitne kacige, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv

O daljnjim istražnim radnjama odluku će donijeti postupajući tužitelj.

(www.jabuka.tv)