U subotu Dan žalosti u cijeloj BiH, a u ponedjeljak u Federaciji BiH – Jabuka.tv

U subotu Dan žalosti u cijeloj BiH, a u ponedjeljak u Federaciji BiH

Nakon vijesti o smrti osam mladih osoba u Tribistovu kod Posušja, koja je zavila u crno cijelu BiH prvog dana nove godine, održana je izvanredna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH o proglašenju Dana žalosti.

Kako doznaje Klix.ba državni ministri su jednoglasno donijeli odluku o proglašenju Dana žalosti 2. siječnja (sutra) zbog smrti četiri djevojke i četiri mladića u novogodišnjoj noći.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH.

Medijske kuće na teritoriju države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Ranije je Dan žalosti proglasila i Vlada Federacije BiH (ponedjeljak 4. siječnja), a u iduća tri dana Dan žalosti proglašen je u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Općini Posušje.

Novi detalji stravične tragedije kod Posušja: Prijatelji pronašli nepomična tijela

Izrazi sućuti stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regije.

U vikendici kod Posušja danas je pronađeno osam beživotnih tijela. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali službeni uzrok smrti bit će poznat nakon očeida i obdukcije tijela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.

Zbog tragične smrti osmero mladih ljudi proglašena tri dana žalosti u ŽZH i Posušju

Počivali u miru anđeli naši: Ovo su mladići i djevojke iz Posušja koji su tragično izgubili život

(www.jabuka.tv)