U Sarajevu konferencija “Sfera 2022: Fasadni sustavi i ventiliajuće obloge”

XI Međunarodna znanstveno-stručna konferencija ”Sfera 2022: Fasadni sustavi i ventilirajuće obloge” održat će se 29. i 30. ožujka 2022 godine u Sarajevu, Hotel Hills.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Teme su: Fasadni sustavi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, Fasadni sustavi u arhitekturi.

Predavače pogledajte na LINKU.

  • Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.
  • Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.
  • Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Konferencija se sastoji od sajamskog i znanstvenog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije, ali i iz svijeta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u znanstvenom dijelu predstavljaju aktualni projekti, inovacije i novosti.

Također, iznose se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu “utopljavanja” stambenih objekata, te preispituju znastvena i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali za “utopljavanje” i završnu obradu, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana događaja održat će se i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi sudionici, te se razvije dvosmjerna komunikacija. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje, te spajanje struke i znanosti.

Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem LINKA.

Organizator konferencije je Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu s Institutom za standardizaciju BiH, naveli su organizatori.

(www.jabuka.tv)