U prometnoj nesreći poginuo 28-godišnji vojnik iz Imotskog – Jabuka.tv

U prometnoj nesreći poginuo 28-godišnji vojnik iz Imotskog

U Kninu se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila teška prometna nesreća u kojoj je stradalo troje mladih.

Nažalost, jučer ujutro je stigla vijest da je teško ozlijeđeni 28-godišnji putnik u BMW-u koji je sletio s ceste i udario u drvo u bolnici podlegao ozljedama i preminuo.

Automobil je vozila 24-godišnja djevojka koja je bila pod utjecajem alkohola kada je oko 1:25, u noći u nepreglednom zavoju, zbog neprilagođene brzine izletjela s ceste i zabila se u drvo te se odbila na pločnik. Udarac je bio toliko jak da je motor auta izletio na prometnu traku. 24-godišnja vozačica je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u kninskoj bolnici. U autu je bio još 23-godišnjak koji je u nesreći lakše ozlijeđen.

Sve troje koji su bili u automobilu su pripadnici Hrvatske vojske.

Kako doznaje Index, sve troje ljudi koji su bili u automobilu su pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne 4. gardijska brigada Pauci u Kninu.

Troje vojnika su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade.

Kako su doznali, vojnici su u vrijeme kad su imali nesreću trebali biti u vojarni.

Nesreću je skrivila 23-godišnja vojnikinja iz Zagreba, čiji je identitet poznat redakciji Indexa. Ona je prošle godine kao dragovoljna ročnica stupila u Hrvatsku vojsku te se nakon toga u njoj zadržala.

Poginuo je 28-godišnji vojnik iz Imotskog, čiji je identitet također poznat redakciji Indexa. Bio je suprug i otac malene bebe.

Indexu su iz MORH-a potvrdili da su sve troje sudionika nesreće pripadnici Hrvatske vojske. Kako su poručili, bez dozvole su napustili vojarnu u Kninu, zbog čega su protiv vojnikinje koja je pod utjecajem alkohola izazvala nesreću i preživjelog suvozača pokrenuli stegovni postupak.

Prema dostupnim informacijama, 20. listopada 2019. godine u noćnim satima kod Knina dogodila se teška prometna nesreća slijetanja osobnog vozila izvan kolnika, u kojoj je dvoje pripadnika Gardijske mehanizirane brigade bilo teško ozlijeđeno, a jedan pripadnik lakše, a nalazili su se izvan radnog vremena. Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u Općoj bolnici u Kninu i u Splitu, a jedan pripadnik Hrvatske vojske koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, preminuo je 21. listopada u bolnici u Splitu od posljedica teških tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Utvrđeno je da su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade bez dozvole napustili vojarnu te će protiv njih biti proveden stegovni postupak, rekli su iz MORH-a.

Poručili su kako će MUP o rezultatima očevida nesreće izvijestiti Državno odvjetništvo i izrazili su sućut obitelji vojnika koji je u nesreći preminuo.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavljen je od strane MUP-a koji će o okolnostima koje su dovele do nesreće i rezultatima kriminalističkog istraživanja izvijestiti nadležno državno odvjetništvo. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika OS RH, poručili su za Index iz MORH-a.

(www.jabuka.tv)