U Neumu uhićen pljačkaš banke iz Opuzena

Suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i BiH u ponedjeljak navečer je na području Neuma lociran i uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno u ponedjeljak u Opuzenu.

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, riječ je o Ivi Matičeviću koji je predstavnik građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve. Široj javnosti poznat je po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, a u veljači je zbog toga pješačio do Zagreba.

Inače, Matičević je odavno poznat policiji. Naime, on je 2008. godine na Županijskom sudu u Šibeniku skupa sa S.V. iz Drniša pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog dilanja marihuane i kokaina. Radilo se o posjedovanju gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina. Matičević je osuđen na četiri godine robije.

Naime, 15. lipnja, oko 12:00 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muškarac je, uz prijetnju djelatnicima poslovnice, otuđio novčani iznos od 47.000 kuna, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu.

U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog kaznenog djela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja kaznenog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je već iste večeri lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhićen.

Temeljem naloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine tijekom utorka je pretraženo vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca, javlja Slobodna Dalmacija.

Osumnjičeni 41-godišnjak se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Razbojništvo, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

(www.jabuka.tv)