U HNŽ-u 36 novozaraženih, preminula jedna osoba – Jabuka.tv

U HNŽ-u 36 novozaraženih, preminula jedna osoba

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 36 novozaraženih, a preminula je jedna osoba.

Kako je priopćio Krizni stožer Ministarstva, zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar preminuo je muškarac iz Prozor-Rame rođen 1950. godine, kao i još dvije osobe iz ŽZH.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a testirano je 488 uzoraka, a kada je u pitanju HNŽ, najviše novozaraženih je iz Mostara – 14. Pet novih slučajeva registrirano je u Jablanici, po četiri u Konjicu i Stocu, po tri u Čapljini i Čitluku, dvije u Prozor-Rami te jedna u Neumu.

Na bolničkom liječenju trenutno je 50 pacijenata, od kojih je devet na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je sedam i otpušteno pet bolesnika.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u ponedjeljak 64 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.209 rješenja. Ukupno je izdano 24.557 rješenja, stoji u priopćenju.

U ŽZH 11 novozaraženih, preminule dvije osobe

Andrea Jurić za Jabuka.tv: Stekli smo kolektivni imunitet, ali treba se cijepiti za ono što dolazi

(www.jabuka.tv)