U Hercegovini zaplijenjene cigarete u vrijednosti preko 70.000 KM

U nastavku operativne akcije “Štit 2021” pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje, prilikom pregleda vozila u petak, 16. srpnja, pronašli su 13.470 kutija cigareta bez trošarinskih markica tržišne vrijednosti preko 70.000 maraka.

Policajci su u graničnom pojasu na sektoru A8 Lastva na sporednoj šumskoj cesti na području Trebinja zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin BiH T. R., te uočili veću količinu cigareta, a kontrolirana je još jedna osoba bez dokumenata S. S., priopćeno je iz Granične policije BiH.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak suda BiH, koji su naredili da se obavi očevid lica mjesta te da se predmetno vozilo, cigarete kao i osobe sigurno provedu u Postrojbu granične policije Trebinje na daljnje postupanje zbog počinjenog kaznenog djela “krijumčarenje”.

Navedene osobe lišene su slobode na licu mjesta, a vozilo i cigarete su oduzeti. Rad na navedenim aktivnostima se nastavlja, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)