U Hercegovini 71 novi slučaj koronavirusa, preminula jedna osoba

U protekla 24 sata na području Hercegovine registriran je 71 novi slučaj koronavirusa te jedan smrtni slučaj.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji 58, a u Županiji Zapadnohercegovačkoj 13 novozaraženih osoba.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac iz Posušja 1943. godište.

Na bolničkom liječenju trenutno su 62 pacijenta, od kojih je 23 na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 373 uzorka. U HNŽ-u pozitivnih je 58, od tog broja 36 iz Mostara, 8 iz Čapljine, 7 iz Konjica, 5 iz Čitluka i 2 iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u četvrtak su izdali 69 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 983 rješenja, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 63 osobe, od čega tri retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 13 novozaraženih osoba na koronavirus, iz Širokog Brijega devet (šest muških i tri ženske), Gruda tri ženske te Ljubuškog jedna muška osoba.

Od koronavirusa oporavile su se 22 osobe, iz Posušja i Ljubuškog po devet osoba te Širokog Brijega i Gruda po dvije osobe.

U samoizolaciji nalazi se 161 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivna su 133 slučaja koronavirusa:

  • Široki Brijeg – 61
  • Ljubuški – 47
  • Grude – 16
  • Posušje – 9

(www.jabuka.tv)