U eksploziji ispred obiteljske kuće u Ljubuškom ozlijeđena jedna osoba

U srijedu u 21.05 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je ispred obiteljske kuće u Ljubuškom eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici su izišli na mjesto događaja i isto osigurali te su o svemu izvijestili dežurnog županijskog tužitelja.

U četvrtak prijepodne očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a.

Izvršenim očevidom je utvrđeno da je za sada nepoznata eksplozivna naprava manje razorne moći eksplodirala na betonskoj podlozi, uz južni dio obiteljske kuće, pri čemu je nastala mala materijalna šteta na podrumskim vratima.

Prilikom detonacije ispred obiteljske kuće su se nalazile dvije osobe, a uslijed detonacije 77-godišnja ženska osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Materijalni tragovi pronađeni prilikom očevida su izuzeti i isti će biti poslani na vještačenje. Daljnje istražne radnje su u tijeku, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)