U Covid bolnici za vikend preminule tri osobe iz Mostara te po jedna iz Širokog Brijega i Posušja – Jabuka.tv

U Covid bolnici za vikend preminule tri osobe iz Mostara te po jedna iz Širokog Brijega i Posušja

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminulo je pet osoba: muškarac iz Mostara rođen 1946. godine, muškarac iz Mostara rođen 1928. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1929. godine, žena iz Mostara rođena 1947. godine i žena iz Posušja rođena 1926. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 58 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 16, a otpušteno 12 pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 839 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je bilo 70 i to: 42 iz Mostara, 12 iz Prozor-Rame, tri iz Čapljine, tri iz Čitluka, jedna iz Stoca, jedna iz Neuma, četiri iz Konjica i četiri iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 24.174 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.864 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

Pet novozaraženih u ŽZH, 14 ljudi se oporavilo

(www.jabuka.tv)