U akciji FUP-a u Mostaru, Širokom Brijegu i Čapljini uhićeno osam osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage u srijedu u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i uz angažman Specijalnih policijskih jedinica FUP-a, MUP-a HNŽ i MUP-a ŽZH, započeli s realizacijom operativne akcije ”Megan 1” na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačkog županije. Operativna akcija ”Megan 1” je nastavak akcije ”Megan”.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskih sudova u Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom, započeti su pretresi na devet lokacija na području Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Ljubuškog.

Uhićeno je osam osoba i to šest osoba iz Mostara inicijala A.G. (1985.), S.B. (1989.), B.A.(1983.), O.M. (1989.), D.K. (1985.) i M.Š. (1985.), jedna osoba iz Širokog Brijega inicijala M.J. (1982.) i jedna osoba iz Čapljine inicijala M.R. (1987.), dok se traga za još jednom osobom.

Uhićeni se dovode u vezu s kaznenim djelom ”Udruživanje radi činjenja kaznenog djela” iz članka 340, a u vezi s kaznenim djelima ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238. i ”Lihvarstvo” iz članka 298. KZ FBiH.

Do sada je u pretresima pronađena i oduzeta određena količina nepoznatih materija koje svojim izgledom podsjećaju na opojne droge ”Speed”, ”Heroin” i ”Cannabis”, određena količina vatrenog oružja, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima.

Nakon izvršenih pretresa, uhićene osobe će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predane na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz FUP-a.

Neslužbeno se doznaje da među uhićenima ima i pripadnika Granične policije.

(www.jabuka.tv)