Traži se produljenje pritvora za šestorku koja je dilala drogu u Ljubuškom

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je produljenje pritvora za šestoricu osumnjičenika u akciji “Gastabajter” zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedozvoljenoga držanja oružja i odavanja službe tajne. O osnovanosti prijedloga odlučit će Vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Produljenje pritvora za osumnjičenike Ž. M. (43), T. I. (49), I. A. (37), J. P. (41), I. K. (43) zatraženo je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi mogli nastaviti s činjenjem kaznenih djela, dok je za T. P. (39) zatraženo produljenje pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Osumnjičenici Ž. M., T. I., I. A., J. P. i T. P. u pritvoru se nalaze od 26. travnja 2018. godine, a I. K. od 28. travnja 2018. godine.

Ž. M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T. I., I. A., J. P. i I. K., koji su kontinuirano nabavljali i prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Ljubuškoga, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Pored toga, pripadnik grupe J. P. sumnjiči se da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i streljivo.

T. P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T. I.

Županijsko tužiteljstvo će nastaviti kontinuirani rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ova kaznena djela, dodao je Aničić.

(www.jabuka.tv)