Tragedija u Kninu: Dvojicu mladih radnika ubila struja

U ponedjeljak oko 11:08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11:50 sati.

Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, zaposlenicima kninske tvornice vijaka koja je u sastavu grupacije DIV Tomislava Debeljaka.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti na mjestu događaja očevidom rukovodi zamjenik Županijske državne odvjetnice u Šibeniku, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Kako doznaje hrvatski portal Index.hr jedan se radnik nalazio u kadi kad ga je stresla struja. Drugi mu je išao pomoći i on je upao za njim i stradao od strujnog udara.

Svjedok opisao što se dogodilo

Svjedok nesreće je ispričao što se dogodilo.

Stariji radnik je morao čistiti kadu. Unutra nije trebalo biti struje. U jednom trenutku starijeg je počela tresti struja. Krenuo sam prema kadi, ali mlađi radnik je doviknuo da ne ulazim i zatrčao se prema starijemu. Pokušao ga je spasiti, ali struja je zahvatila i njega, ispričao je svjedok.

Tvrdi i da su radnici pokušali reanimirati dvojicu ozlijeđenih, ali nisu imali opremu.

(www.jabuka.tv)