Tomislavgrad: Veća skupina migranata pronađena blizu granice, uhićeni vozači autobusa – Jabuka.tv

Tomislavgrad: Veća skupina migranata pronađena blizu granice, uhićeni vozači autobusa

U okviru operativne akcije ”Migrant Vinica”, pripadnici Jedinice granične policije Kamensko, u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 21 osobe afroazijskog porijekla na području općine Tomislavgrad.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, vozači autobusa koji su prethodno, nedaleko od mjesta kontrole, iskrcali migrante koji su se potom udaljili u pravcu šume, priopćeno je u utorak iz Granične policije BiH.

Pretragom terena, pripadnici te jedinice su u mjestu Mijakovo Polje pronašli 21 migranta i odveli ih u službene prostorije JGP Kamensko. Vozači autobusa, koji su također privedeni, izjavili su da su migrante dovezli iz Sarajeva. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima GP BiH izjavili su da dolaze iz Iraka, Egipta i Irana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i službenici Službe za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija/AFP)