Tjelesni obračun u obiteljskoj kući u Čapljini, Mauritanac i Libijac pljačkali po Starom Gradu u Mostaru

Oko 8:45 sati u PU Čapljina obratio se N.C.(1984) iz Višića te prijavio da ga je neposredno prije prijave u obiteljskoj kući u Višićima napao M.J.(1987) udarivši ga drškom pištolja u glavu.

Pri čemu mu je nanio tjelesne ozljede neutvrđenog stupnja.

Isti je upućen u Dom zdravlja Čapljina nakon čega je upućen na CUM Mostar. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel kriminalističke policije.

Isti dan oko 18 sati zbog osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo Krađa, djelatnici policije su na lokalitetu Starog Grada lišili slobode dvije osobe i to državljanina Mauritanije A.O.(1989) i državljanina Libije A.B.(1992).

Kod istih je pronađen otuđeni mobitel te pokidani komadi srebrnog i zlatnog nakita.

Granični policijajac iz Gruda poginuo nakon prevrtanja traktora

Oko 13:25 sati u mjestu Bulatovići, općina Konjic, došlo je do prevrtanja i slijetanja u provaliju traktora marke “John Deere” kojim je upravljao M.S. (1970) iz Mostara, navodi se u policijskom izjvešću.

Isti je ostao zaglavljen ispod traktora te je od zadobivenih ozljeda preminuo na licu mjesta. O svemu je upoznat tužitelj. Kako se neslužbeno doznaje radi se o Miri Spajiću iz Gruda koji je radio u Graničnoj policiji a poginuo je prilikom rada u šumi.

U noći s četvrtka na petak oko 00:05 sati u Ulici Luka u Konjicu dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao I.M.(1984) iz Konjica koji je u momentu nezgode upravljao motociklom “Harley Davidson”.

Isti je zadobio teške tjelesne ozljede kao i suputnik A.S.(1991) iz Konjica. Nakon ukazane pomoći  u Općoj bolnici Konjic, vozač I.M. je upućen na CUM Mostar. Na licu mjesta izvršen je očevid .

Iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirane su tri prijave, od čega na području Mostara dvije, a na području Čapljine jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja i to na području Mostara, Konjica, Čitluka i Čapljine po jedan.

Registrirano je i 12 prometnih nezgoda i to na području Konjica četiri, Mostara tri, na području Rame dvije te na području Čapljine, Jablanice i Čitluka po jedna u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i jedna osoba ozljede neutvrđenog stupnja dok je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a

(www.jabuka.tv)