Tijekom vikenda šest osoba preminulo u Covid bolnici, a zabilježeno 117 novozaraženih u HNŽ-u – Jabuka.tv

Tijekom vikenda šest osoba preminulo u Covid bolnici, a zabilježeno 117 novozaraženih u HNŽ-u

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminulo je 6 osoba: muškarac iz Jablanice rođen 1955. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1945. godine, žena iz Čapljine rođena 1936. godine, muškarac iz Mostara rođen 1944. godine, žena iz Čitluka rođena 1939. godine i muškarac iz Tomislavgrada rođen 1932. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 29 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom vikenda otpušteno je pet pacijenata. U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 957 uzoraka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 117 i to: 88 iz Mostara, pet iz Jablanice, osam iz Konjica, sedam iz Čapljine, šest iz Čitluka, jedan iz Stoca i dvoje iz Neuma.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 6.475 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1.843 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

ŽZH: Na koronavirus testirano devet osoba, jedna Širokobriježanka zaražena


Koronavirus: Prati najnovije vijesti iz minute u minutu!


(www.jabuka.tv)