Tijekom noći na blagdan Velike Gospe uhićeno 8 ljudi u Širokom Brijegu, od čega 6 nakon utakmice Zrinjskog

Blagdan Velike Gospe i utakmica Zrinjski – Malmö u Širokom Brijegu izazivali su proteklih dana bojazan po pitanju sigurnosti, ipak sve je prošlo bez većih incidenata, ali isto tako tijekom noći privedeno je osam osoba.

Velik broj policijskih snaga osiguraovao je uzvratnu utakmicu između Zrinjskog i Malmöa, ali i središte Širokog Brijega gdje održavao veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, što je bilo i očekivano s obzirom na nezapamćenu gužvu u ovom gradu.

Cijela večer protekla je bez većih incidenata, ali određenih manjih incidenata je ipak bilo.

Po završetku utakmice na stadionu Pecara, policija je privela šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, koji su bili u vidno alkoholiziranom stanju. Sve privedene osobe su s područja Mostara i nad njima se provodi prekršajna obrada, nakon čega će biti pušteni na slobodu, potvrdio je za portal Jabuka.tv glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Također iz MUP-a ŽZH su naveli kako su po završetku koncerta Marka Perkovića Thompsona u središtu Širokog Brijega privedene još dvije osobe s područja Širokog Brijega. Jedna osoba privedena je oko ponoći u Ulici Stjepana Radića zbog narušavnaja javnog reda i mira, a druga u Ulici Jure Grubišića oko 3 sata zbog odbijanja izvršavanja naredbe službenih osoba.

Obje osobe su također bile u vidno alkoholiziranom stanju i nad njima se provodi prekršajna obrada.

Na području ŽZH uhvaćena dva Iračina

Također tijekom četvrtka na području ŽZH evidentirana su dva kaznena djela od toga jedno iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina KZ FBiH.

Policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje.

Zabilježeno je i sedam prometnih nezgoda na prostoru ŽZH, od kojih su četiri s manjom a tri s većom materijalnom štetom, u kojima je jedanaest osoba zadobilo tjelesne povrede.

Od ostalih događaja treba istaknuti kako su policijski službenici provodeći Županijsku akciju pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, uočili dva strana državljana “migranata” iz Iraka.

Oni su nakon konzultacija sa djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški upućeni u prihvatni centar za azilante, naveli su iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)